Russisk provokation ved polsk luftrum afværget

NATO fly
To hollandske F-35 jagerfly som på billedet, afværgede tre russiske fly der var på vej ind i polsk luftrum. Arkivfoto.

KALININGRAD: To hollandske F-35 NATO fly måtte på vingerne i Polen mandag aften, da en russisk formation af fly nærmede sig polsk luftrum.


To hollandske NATO F-35 fly måtte mandag aften på vingerne, for at identificere og afskærme russiske fly fra polsk luftrum. Ifølge en meddelelse fra det hollandske forsvar, var der tale om tre russiske fly.

Et russisk Il-20M Coot-A fly, der var eskorteret af to SU-27 jagerfly. Il-20M Coot-A er et russisk rekognosceringsfly, der er designet til fotografering og anden elektronisk rekognoscering.

NATO-fly i Polen

Der er otte hollandske F-35 fly stationeret i Polen. Fire af dem holder til på Malbork basen, og skal derfra observere NATOs luftrum over den østlige flanke. Herfra kan fly lettepå få minutter for at afværge fremmede fly – især fra Rusland.

14 medlemslande er en del af luftforsvaret af NATO-alliancens østlige flanke.

 

Støt polennu.dk og få mere viden

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk.

Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder