Russiske elitesoldater øver ved Polens grænse

  NATO luftrum krænket
  Rusland krænker NATO grænserne i det baltiske område, seneste med kamphelikoptere mod Estland og Litauen. Også Finland har været udsat for gentagne russiske chikanerier. Arkivfoto.

  Det er kamphelikoptere som denne MI-24 der blandt andet indgår i den øvelse, som Hviderusland og Rusland indleder i dag op til den polske grænse, og 180 kilometer fra Warszawa. 500 elitesoldater deltager i øvelsen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: 500 russiske og hviderussiske elitesoldater med kamphelikoptere og droner, er i dag ved den polske grænse for at øve sabotage.


  Fra i dag og til og med torsdag er cirka 500 russiske og hviderussiske elitesoldater samlet til øvelse i Brest i det vestlige Hviderusland ved grænsen til Polen.

  Sabotageaktioner

  Elitesoldaterne, der er uddannet til blandt andet sabotageaktioner bag fjendens linjer, har flere typer kamphelikoptere med sig, ligesom eliteenhederne har droner inddraget i øvelserne.

  Kontraspionage

  – Hviderussiske og russiske faldskærmstropper skal øve og gennemføre kontraspionage aktioner, oplyser det hviderussiske forsvarsministerium.

  Russere i krig

  Det russiske parlament Dumaen har indledt behandlingen af et nyt lovforslag, der fremover gør det lovligt for russiske statsborgere at deltage i militære aktiviteter i Syrien og i det østlige Ukraine.