Russiske Gazprom klager over gasleverancer til Ukraine

gazprom_klager_polen_ukraine_polennu

Det russiske energiselskab beskylder blandt andet Polen for at bryde handelsaftalerne, fordi gassen sælges videre til Ukraine, som Rusland har stoppet leverancerne til. Foto: Gazprom.


MOSKVA: Den statsejede russiske energi-gigant, Gazprom, beskylder Polen, Slovakiet og Ungarn for at bryde handelsaftaler ved at levere gas til Ukraine.


Russiske Gazprom har klaget over, at Polen Slovakiet og Ungarn, sælger dele af den gas de køber hos Gazprom videre til Ukraine.

Det er et brud på salgsaftalerne, hævder den russiske energigigant.

Cirka 40 procent til Ukraine

– Der er al mulig grund til at tro, at russisk gas bliver leveret til Ukraine, selv om aftagerne er andre europæiske kunder, sagde næstformanden for Gazprom, Aleksander Medvedev, fredag.

Den russiske gasgigant mener, at Polen, Ungarn og Slovakiet har videresolgt 1,7 milliarder kubikmeter russisk gas til Ukraine, ud af de i alt 3,8 milliarder kubikmeter som landene har købt af Gazprom.

Russisk stop for gas til Ukraine

Rusland stoppede gasleverancerne til Ukraine i juni, i forbindelsen med krisen mellem Rusland og Ukraine. Officielt er landene uenige om Ukraines gæld størrelse, og priserne for gassen.

Den ukrainske regering siger, at landet har brug for 20 milliarder kubikmeter naturgas til at komme igennem den kommende vinter.