Russiske spionfly afsløret over Østersøen

Russiske spionfly blev opdaget af NATO, og italienske Eurofighter fly blev sendt på vingerne, for at eskortere russerne ud af NATO-luftrum. Foto: Italiens Luftvåben.

MALBORK: Russiske spionfly over Østersøen er afsløret fredag, oplyser NATO-enhed. Italienske jagerfly blev sendt på vingerne fra Polen.


Russiske spionfly er opdaget to gange over Østersøen indenfor det seneste døgn. Italienske jagerfly blev sendt på vingerne fra Malbork i Polen, og fik sendt de russiske fly ud af NATO-luftrum. Ifølge det italienske nyhedsbureau (AGI) var det russiske spionfly af typen IL-20-fly, der ikke har tilladelse til at være i NATO-luftrum.

Russiske spionfly opdaget af NATO

Det var NATO Air Operations Command and Control Center (CAOC) med base i Uedem i Tyskland, der alarmerede NATO Enhanced Air Policing-missionen i Malbork, der så identificerede og fulgte de hemmelige fly ud af NATO-luftrum.

Italienske Eurofighter

Det var fire jagerfly af typen Eurofighter (F-2000) fra det italienske luftvåben, der hurtigt var på vingerne fra basen i Malbork. Forsvarskilder oplyser, at man fra basen i Polen altid hurtigt kan opdage enhver mistænksom handling i luftrummet over Østersøen, og reagere på det 24 timer i døgnet og 365 dage om året.

Det er anden gang, at de særlige italienske jagerfly sendes på vingerne fra NATO-basen i Malbork, tæt ved Gdansk i det nordlige Polen.

 

 

 

 

Spionfly eller ej. Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.