Russiske tropper tæt på den polske grænse

russiske tropper
Rusland vil bruge atomvåben i tilfælde af krig mod NATO og Europa, siger næstformanden for det russiske sikkerhedsråd Dmitrij Medvedev. Arkivfoto.

WARSZAWA: Russiske tropper er kommet til Hviderusland nær ved grænsen til Polen, oplyser det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.


Russiske tropper er kommet til Hviderusland, tæt på grænsen til Polen. Soldaterne er udstationeret i byen Grodno nær grænsen til Polen og Litauen. Det polske nyhedsbureau PAP skriver, med Hvideruslands forsvarsministerium som kilde, at der skal oprettes en base på stedet.

Russiske Su-30SM jagerfly kommer i begyndelsen af ​​september til Baranavichy-området, der er cirka 150 kilometer fra den polske grænse. Antallet af jetfly og soldater er ikke blevet oplyst.

Russiske tropper midt i grænsestrid

Meddelelsen kommer midt i spændinger mellem Hviderusland og en række EU-lande. Styret i Minsk er især ude efter Polen, fordi polakkerne har givet indrejse til forfulgte hviderussere.

Rusland har fastholdt tætte militære og økonomiske bånd med Hviderusland, mens mange andre lande har lagt Hviderusland på is, siden Lukashenko slog til på masseprotester, der brød ud efter det tvivlsomme præsidentvalg sidste år.

Polen og de baltiske lande har for nylig beskyldt Minsk for at til skønne ulovlig indrejse af illegale migranter fra Irak, Syrien og Afghanistan.

Uafhængige nyheder fra et frit dansk medie?
STØT polennu.dk – tryk her

LINK: Polsk Radio