Ryanair dropper fly til Warszawa efter arbejdsretsdom

  ryanair-aircraft

  Ryanair har, siden selskabet åbnede basen i København, haft en daglig flyvning til Modlin-lufthavnen ved Warszawa. Foto: Ryanair


  KØBENHAVN: Lavprisselskabet Ryanair har valgt at droppe flyvningerne mellem København og Warszawas efter arbejdsrettens dom


  Fra 15. juli er det ikke længere muligt at flyve lavprisselskabet Ryanair mellem København og Modlin lufthavnen ved Polens hovedstad Warszawa.

  De kunder, der havde bestilt en billet til afgangen med Ryanair, har onsdag aften fået besked på, at afgangen ikke længere vil blive betjent, oplyser DR Nyheder

  Billetbestillig stopper

  – Ryanair beklager, at efter “en operationel revision” vil de følgende afgange (til Warszawa, red.) ikke længere blive betjent, skriver selskabet i en mail til de berørte kunder. DR Nyheder er kommet i besiddelse af mailen.

  På Ryanairs hjemmeside er det med virkning fra den 15. juli ikke længere muligt at bestille billet fra København til Warszawa.

  Kendelse gik Ryanair imod

  Ryanairs beslutning om at droppe flyvningerne mellem København og Warszawa kommer samtidig med, at arbejdsretten afsagde kendelse om, at den danske fagbevægelse kan indlede en faglig konflikt med lavprisselskabet.

  Arbejdsrettens afgørelse betyder, at fagforeningerne kan indlede en blokade af Ryanair. Blokaden kan dog tidligst begynde om to uger, hvilket altså passer med Ryanairs aflysning af flyvningerne til Warszawa.

  Det har ikke været muligt for DR Nyheder uafhængigt at få fastslået, at aflysningerne hænger sammen med arbejdsrettens afgørelse.

  Base i København

  Ryanair åbnede i marts i år en base i København.

  Den danske fagbevægelse mener, at lavprisselskabets personale, der har danske lufthavne som udgangspunkt, skal være omfattet af danske, arbejdsretslige regler.