Sag mod enke efter myrdet borgmester

  magdalena_adamowicz_sag

  Den 46-årige enke efter borgmesteren i Gdansk, Magdalena Adamowicz, anklages nu af myndighederne for at have modtaget sorte penge i 2011 og 2012. Borgmesterparret har længe afvist beskyldningerne. Privatfoto.


  GDANSK: Den polske anklagemyndighed vil rejse skattesag mod enken efter den myrdede borgmester Pawel Adamowicz.


  Den polske anklagemyndighed, der styres af Kaczynski regimets justitsminister, har efter års efterforskning nu besluttet at indlede en skattesag mod den myrdede borgmester Pawel Adamowicz og hans hustru Magdalena Adamowicz. Myndighederne mener, at ægteparret har haft indtægter på at udleje deres lejlighed, som de ikke har angivet – og som de dermed heller ikke – efter anklagen – har betalt skat af.

  Sort udlejning?

  Sagen om de sorte penge ved privat udlejning, er ikke ny. Mens borgmesteren levede, afviste han beskyldningerne og kaldte dem grundløse. Han har fremlagt alt materiale om sagen, og har sagt at det er et forsøg fra myndighedernes side for at ”grille” ham.

  Mistede kandidatur

  Undersøgelsen om skattesagen fik Adamowicz tidligere parti, Borgernes Platform, til at opstille en anden kandidat. Hvis justitsministeren havde valgt at rejse sagen før valget, ville borgmesteren ikke være valgbar til valget sidste efterår. Og den serveret ville man ikke give Kaczynski-regimet, der nu har efter med sagen til få uger efter hans død, hvor det nu er enken der stilles til ansvar i sagen.

  131.000 zloty

  Ifølge vores oplysninger handler de påståede sorte penge om parrets selvangivelser for årene 2011 og 2012. Ifølge Ewa Bialik, der er talskvinde for anklagemyndigheden, har parret snydt statskassen for 131.000 zloty.

  I Polen vækker timingen med skattesagen mod enken harme, og flere oppositionspolitikere kalder da også sagen for at være et bevidst forsøg på at tilsvine den populære borgmesters Pawel Adamowiczs eftermæle.

  Parret skulle have haft fejret 10-års bryllupsdag i år.