Salget af personbiler i Polen steg markant i februar

  Salget_af_nye_biler_stiger_i_Polen_Foto_Martin_Bager_polennu

  Trods international krise og økonomisk afmatning, steg salget af personbiler i februar – både i forhold til sidste måned i år, og i forhold til februar 2008. De tyske VW-biler står for den største stigning i salget. Foto: polennu.dk.


  International finanskrise og dystre økonomiske udsigter har ikke ramt den polske bilbranche. Salget af nye personbiler steg med 13 % i februar.


  Det anerkendte polske institut Samar, der følger den polske bilbranche, har opgjort salget af nye personbiler for februar 2009 til 30.200. Det er en markant stigning der giver grund til optimisme, skriver det polske magasin Biznesu.

  Overraskende stigning

  Tallene er overraskende, da flere eksperter havde ventet et markant fald i salget af nye personbiler. Stigning er i forhold til januar i år på 13 % – og det er samtidig en stigning på 7 % i forhold til samme måned sidste år.

  Tyskere køber tysk

  En af mange forklaringerne på stigning er, ifølge lederen af Samar Wojciech Drzewiecki, at tyskerne får 2.500 euro af den tyske stat, når de udskifter deres gamle bil til en ny. Det er en del af Tysklands hjælpepakke til den hårdt plagede tyske bilindustri.

  – Det forklarer at Volkswagen-biler står for den største stigning med 16 % i årets to første måneder.

  Generelt køber tyskerne mellem 10 og 15 % af de biler der produceres i Polen.