Samarbejde med Gdansk om vedvarende energi

  Polens_ambassadør_i_Danmark_Rafal_Wisniewski_polennu

  Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski (tv.) bød deltagerne velkomne på konference om vedvarende energi i Hellerup. Foto: Polens ambassade.


  KØBENHAVN: Borgmesteren fra Gdansk og regionsformanden mødtes i denne uge med danske energifolk i Danmark.


  50 til 60 mennesker var mødt op tirsdag, da den polske ambassade i København i samarbejde med Gdansk og Pomorskie regionen, havde indkaldt til konference om vedvarende energi.

  Nye samarbejder

  Polen vil være selvforsynende med energi, og er på konstant på udkig efter samarbejdspartnere. De polske politikere forventer også, at danske innovative energiselskaber, vil slå sig ned i deres område.

  Ambassadør bød velkommen

  Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski bød velkommen til konferencen, hvor både regionsformanden i Pomorskie, Mieczyslaw Struk, og borgmesteren for den regionale ”hovestad” Gdansk, Pawel Adamowicz deltog.

  Vindmølle parker

  På seminaret blev deltagerne orienteret om lokale forhold og om mulighederne for at drive vindmølleparker i Polen. Deltagerne fik også en humoristisk gennemgang af forskellene i forretningskulturen, og i de juridiske forhold mellem Polen og Danmark.

  Glæde over tilslutning

  Jacek Wojcikowski, der er leder af den polske handelsambassade i Danmark siger til polennu.dk:

  – Jeg glæder mig virkeligt over, at så mange fandt vej til vort seminar, siger han.

  – Det lover godt for den vedvarende energi og fremtiden for polsk danske relationer. Vi vil tage emnet op igen i nær fremtiden, fastslår han.

  Også turisme fra Gdansk

  Samtidig havde den polske turistorganisation, PTO med nordisk hovedkvarter i Stockholm, indkaldt til konference om mulighederne som turist i Gdansk regionen, hvor rejsearrangører og journalister ved inviteret til at deltage. Også her var der stort fremmøde.

  Reception

  Efter de to seminarer, der begge fandt sted på Hellerup Parkhotel, tog deltagerne til reception på den polske ambassade i nærheden, og fejrede – fem dage forsinket – den polske Grundlovsdag sammen med ambassadører fra andre lande, og fremtrædende dansk-polske personligheder.