Samfundstjeneste for at tegne en penis på valgplakat

duda penis dom
En penis blev tegnet – og ordene: Fem års skam, blev skrevet på en af præsidentens valgplakater tidligere i år. Gerningsmanden er nu idømt 6 måneders samfundstjeneste for sin ugerninger ved en domstol i Torun. Arkivfoto.

TORUN: En dommer har idømt en 48-årig polak et halvt års samfundstjeneste for at tegne en penis på en valgplakat.


En 48-årig polak er blevet idømt seks måneders samfundstjeneste, for at fornærme præsident Andrzej Duda. Manden, der var beruset i gerningsøjeblikket, havde tegnet en penis i panden på Andrzej Duda, på en af præsidentens valgplakater. Han havde også skrevet ordene: Fem års skam.

Tre års fængsel

Det var præsident Andrzej Dudas benådning af en familiefar, der i flere år havde misbrugt sine børn seksuelt, der fik gerningsmanden; Bartosz S. til at gå til angreb på præsidentens valgplakat ved at tegne en penis. Udover seks måneders samfundstjeneste 20 timer om ugen, blev manden også dømt til at skulle holde sig fra alkohol i de næste seks måneder. Straframmen for at fornærme præsidenten er op til 3 års fængsel. Dommen var derfor relativ mild, og dommeren så da også bort fra at give den skyldige en bøde, på grund af hans økonomiske situation.

– Jeg udtrykte min afsky overfor Andrzej Duda handlinger på en vulgær måde. Jeg er normalt upolitisk … [men] dette var lige efter præsidentens meget tvivlsomme benådning af en mand, der misbrugte sin familie. Så det hele kogte i mig, sagde den skyldige gerningsmand i retten, ifølge Dziennik.pl.

– Jeg gør det aldrig igen, lovede gerningsmanden efter dommen ifølge det polske nyhedsbureau PAP.

Sådan kan du støtte polennu.dk – læs mere her!