SAS har aflyst alle flyruter til Polen – undtagen Gdansk

SAS Gdansk
Lech Walesa Airport Gdansk vil fra oktober tage imod endnu flere fly fra København. Tre selskaber flyver direkte til Østersøbyen – det er SAS, Wizz Air og Ryanair. Arkivfoto.

STOCKHOLM: SAS har frem til slutningen af marts lukket flyruterne til Krakow, Poznan, Warszawa og Wroclaw. Kun ruterne til Gdansk flyves i øjeblikket.


SAS – Scandinavian Airlines – det nationale dansk-svensk flyselskab – har lukket ned for alle flyruter til Polen – med undtagelse af forbindelserne til Lech Walesa Airport i Gdansk. I øjeblikket er der til gengæld daglige afgange til Gdansk fra både Aarhus, Aalborg og Københavns lufthavne.

SAS skifter direktør

Mandag kom meddelelsen om, at den øverste koncernchef i SAS, svenskeren Rickard Gustafson, der har været på posten i ti år, træder tilbage efter eget ønske. Men det er Danmarks nye corona-restriktioner og anbefalingerne om ikke at rejse ud i verden, der har fået selskabet til at skære drastisk i antallet af ruter.

Fra 44 til 22 ruter

Ifølge specialmediet Check-In, havde SAS 44 ruter fra Danmark mellem jul og nytår, mens det nu kun er 22. Det har også ramt ruterne til Polen.

– De nye begrænsninger betyder naturligvis en yderligere reduktion i efterspørgslen efter rejser til og fra Danmark, siger pressechef Alexandra Lindgren Kaoukji til Check-In.

– Vi håber nu, at de tiltag, der er truffet for at stoppe spredningen, sammen med introduktionen af vacciner vil sætte os i stand til snart at se lyset for enden af tunnelen og vende tilbage til normalitet hurtigst muligt, siger hun til Check-In.

Flere fly i marts-april

Selv om selskabet aktuelt kun flyver til Gdansk, så er ruterne til Krakow, Poznan, Warszawa og Wroclaw, planlagt til at blive genoptaget i slutningen af marts og begyndelsen af april, når sommer flyplan træder i kraft. Det fremgår af selskabets hjemmeside.

EKSTERNT LINK: SAS fly

SAS Gdansk Danmark
SAS har lukket ned for alle flyruter til Polen fra Danmark. Undtagen til Lech Walesa Airport i Gdansk. Og der flyves til og fra København, Aarhus og Aalborg lufthavne. Arkivfoto.
SAS Gdansk Polen
Aarhus Lufthavn. Herfra kan man flyve med SAS til Gdansk i Polen.

polennu.dk er et uafhængigt dansk medie, der siden 2008 har leveret gratis daglige nyheder om Polen. Støt polennu.dk med f.eks. DKK 200,00 – DKK 500,00 – eller DKK 1.000,00