polen_soldater_islamisk_stat
Polske soldater er tilbage i Afghanistan efter årtiers tilstedeværelse. Denne gang er det for at sikre evakueringen i Kabul internationale lufthavn. Arkivfoto.

Topfolk omkring den tidligere forsvarsminister Antoni Macierewiczs er anholdt, mistænkt for omfattende korruption i forbindelse med den polske statejede våbenkoncern. Arkivfoto.


WARSZAWA: Den tidligere forsvarsminister Antoni Macierewiczs højre hånd er blandt seks anholdte, der er mistænkt for korruption i forbindelse med våbenhandel.


Anti-korruptionsenheden CBA i Polen oplyser, at de har anholdt seks personer, mistænkt for omfattende korruption i forbindelse med en statsejet våbenproducent.

Blandt de tilbageholdte er Bartlomiej M., der var pressetalsmand for den tidligere forsvarsminister Antoni Macierewicz. Også Mariusz Antoni K., tidligere parlamentsmedlem for regeringspartiet PiS samt en advokat og tidligere ansatte i ministeriet.

Milliard koncern

CBA-enheden mener, at de tiltalte har betydet tab og risiko for yderligere tab i forbindelse med våbenhandler i det statsejede våbenfirma PGZ. Koncernen oprettet i 2013 for at sikre den polske våbenindustri. Koncernen omfatter mere end 60 virksomheder med i alt 17.500 medarbejdere. PGZ har en årlig omsætning på 4,5 milliarder zloty.