Seks polske sejlskibe til Tall Ships Races i Esbjerg

Polske sejlskibe
Besætningsmedlemmer fra polske sejlskibe besøger den landets turistorganisations telt på havnen i Esbjerg fredag. Foto: Monika Pawlowska.

ESBJERG: Seks polske sejlskibe er med i Tall Ships Races der er i havn i Esbjerg. Fredag og lørdag kan man komme ombord på de største.


Seks polske sejlskibe er med i årets Tall Ships Races, der er i havn i Esbjerg frem til søndag. Hvis man vil opleve et af de store skibe på nærmeste hold, er det muligt at komme ombord fredag og lørdag.

– Vi håber at mange vil kigge forbi de kommende dage, siger Monika Pawlowska fra Polens Turistorganisation PTO. Den polske turistorganisation er med på Tall Ships Races igen i år, og har opstillet et telt på kajen i Esbjerg, hvor interesserede kan få mere at vide om Polen som turistland.

LINK: Rejsetips til Polen/PTO

Der er seks polske skibe med i år, men de to store polske stoltheder i Esbjerg er uden tvivl skibene Dar Mlodziezy og Frederic Chopin. Begge er kendte blandt deltagere i Tall Ships Races gennem flere år, og de enestående skibe har da også besøgt København talrige gange i forbindelse med officielle arrangementer. Mere om de to skibe:

Dar Mlodziezy

Dar Mlodziezy ejes af søfartsskolen i Gdynia, og blev bygget i 1982. Navnet betyder “ungdommens gave”, og skibet erstattede den smukke fregat Dar Pormoza, der har uddannet officerer for handels- og fiskeflåden i mere end halvtreds år.

Længde:108 meter
Bredde: 14 meter
Højde: 62 meter
Tidligere besøg i Esbjerg under TSR: 2 (1993 & 2001)

Åbent skib: Fredag og lørdag mellem 10.00 of 18.00.

(Mere under foto)

Fryderyk Chopin

Fryderyk Chopin er opkaldt efter den berømte polske komponist. Skibet blev bygget i årene mellem 1990 og 1992 på Dora skibsværftet i Gdansk. Fryderyk Chopin er det yngste af de traditionelle sejlskibe fra Polen.

Fryderyk Chopin har en lang bovspryd, hvilket gør hende i stand til at hejse fem hovedsejl og dermed udnytte lette briser. Der er knap seks meter sejl på hver mast, hvilket er meget sjældent. Sejlets areal når op på 1200 m2. Skibet ejes af the European School of Law and Administration i Warszawa, og det bruges i dag til forskellige uddannelsesprogrammer, bl.a. under sammenslutningen af de baltiske universiteter.

Længde: 54,74 meter
Bredde: 8,5 meter
Mastehøjde: 32 meter
Tidligere besøg i Esbjerg under TSR: 3 (2001, 2014 & 2018)

Åbent skib: Lørdag 10.00 – 13.00 og 15.00 – 18.00.

LINK: Læs mere om The Tall Ships Races 2022