Smog alarm i flere polske byer

  smog_polen

  Den polske hovedstad er også ramt af smogalarm, selv om situationen lige nu er værst i det sydlige Polen omkring Krakow. Arkivfoto.


  WARSZAWA: De polske myndigheder advarer mod høj luftforurening i flere byer, og tidligst i den kommende uge bliver situationen bedre.


  Et højtryk og kulde betyder at luftforureningen i flere polske byer lige nu er på et alarmerede højt niveau. Værst er det i det sydlige Polen i Krakow og Katowice, men også i Warszawa, Poznan, Lublin og andre større byer hvor luftforurening akut er meget høj. Vejret betyder, at smoggen bliver liggende.

  Ny vinde mandag?

  Mandag er der udsigt til regn flere steder i Polen, og det kan forbedre situationen. Men luftforureningen vil formentlig præge det meste af den kommende uge, skønner meteorologerne.

  SE FORURENING
  TVN24: Den aktuelle luftforurening i Polen

  Det anslås at luftforureningen i Polen hvert år koster 45.000 mennesker livet, og den polske regering har for nylig lovet at komme med initiativer til at nedbringe forureningen.

  Danskere blev advaret

  Tidligere på måneden advarede Danmarks ambassade i Warszawa, danskere i Polen om den store akutte luftforurening. I nogle polske byer blev skolerne lukket for at beskytte eleverne.