Søren Pind ind i sagen om lukning af polsk studierne

  soeren_pind

  Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind skal nu tage stilling til en henvendelse fra Polens ambassadør, der er utilfreds med at de sidste polske universitetsuddannelser i Danmark efter planen skal lukkes efter sommerferien. Privatfoto.


  KØBENHAVN: Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys har nu bedt den danske uddannelses minister Søren Pind om hjælp til at redde de sidste polske studier i Danmark.


  Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys har nu bedt uddannelses- og forskningsminister Søren Pind om at gribe ind i planerne om at lukke de sidste selvstændige studier i polsk i Danmark. Ambassadøren appellerer til ministeren om at uddannelserne ikke lukkes.

  SE BREV
  polennu.dk: Ambassadør brev til Søren Pind (dansk)

  Brev fra rektor

  Reaktionen kommer efter at ambassadøren har modtaget et brev fra rektor på Københavns Universitet, hvori han fastholder lukningen af de polsk som et selvstændigt studie. Ambassadøren henviser blandt andet til Søren Pinds forgænger der i november annoncerede en ny dansk sprogstrategi, der skal styrke dansk udenrigshandel.

  Vil hjælpe universiteter

  Moscicka-Dendys tilbyder også ambassadens assistance til at hjælpe universiteterne med at gøre studierne mere interessante og attraktive for de studerende, skriver hun i henvendelsen til Søren Pind.

  Polsk-dansk

  Polen er Danmarks niende vigtigste eksportmarked, og på alle områder er samarbejdet mellem Danmark og Polen øget markant de senere år. I Polen kan man læse dansk på flere universiteter. Hvis København Universitet fastholder sin beslutning, bliver det ikke længere muligt at læse polsk i Danmark.


  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Lektor: Polsk sprog og kultur er et studie for sig