Sørgedag i Koszalin efter tragiske dødsfald

  brand_koszalin
  400 mennesker er lørdag formiddag blevet evakueret. Det er en utæt gasledning der er årsagen, og teknikere arbejde på at finde årsagen. Arkivfoto.

  Trods en massiv redningsindsats i Koszalin stod de fem piger ikke til at redde, da en gasovn eksploderede fredag klokken 17.30. Myndighederne vil nu tjekke alle tilsvarende legerum i hele Polen. Privatfoto.


  KOSZALIN: Fem teenagepiger har fredag mistet livet ved kvælning i en brand. Byens borgmester har udråbt lørdag til sørgedag.


  Fem piger blev fredag sidst på eftermiddag kvalt, da de deltog i en leg i forbindelse med en 15-års fødselsdag. I to aflåsede rum skulle de fem piger løse nogle opgaver, før de kunne komme ud igen. Det er et såkaldt Escape rum, hvor man skal løse forskellige gåder indenfor typisk en time.

  Gasovn

  Midt under løjerne eksploderede en gascylinder i en ovn, og det ene rum begyndte at brændte. Piger søgte i første omgang tilflugt i det andet lokale, men trods flugten blev de kvalt i flammerne.

  En 25-årig mand er hårdt såret med brandskader, efter at han forsøgte at redde pigerne ud af de brændende lokaler. Ulykken har fremkaldt voldsomme reaktioner over de manglende sikkerhedsforhold. De cirka 1000 tilsvarende steder i Polen bliver nu tjekket af myndighederne, for at undgå en gentagelse af den tragiske ulykke.

  Sørgedag

  Borgmesteren i Koszalin, Piotr Jedlinski, har gjort lørdag til sørgedag i byen ved Østersøkysten.