Spion beskyldninger mod kendt polsk komponist

  krzysztof_penderecki_2013

  Krzysztof Penderecki er en stor klassisk komponist på den internationale. Nu beskyldes han for at have samarbejdet med kommunisternes hemmelige politi. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polske komponist og pianist Krzysztof Penderecki beskyldes nu også for at have været spion for kommunisterne.


  Den berømte polske komponist Krzysztof Penderecki beskyldes nu også for at gave været spion for myndighederne under kommunismen i Polen. I forvejen køres der en hetz mod Polens Nobel Fredspris modtager og tidligere præsident Lech Walesa med samme beskyldninger.

  Afviser

  – Jeg har aldrig samarbejdet med sikkerhedstjenesterne, udtaler Penderecki selv om beskyldninger ifølge det polske statskontrollerede nyhedsbureau PAP. En polske hjemmeside skrev fredag, at Penderecki ifølge papirer fra en højtstående efterretningsofficer, blev brugt operationelt på grund af sine mange ture til udlandet.

  Bagmand ukendt

  Hetzen mod Lech Walesa er igangsat af Polens stærke mand Jaroslaw Kaczynski. Hvem der er ophavsmand til beskyldningerne mod Penderecki der regnes for en af Polens førende kulturpersonligheder, er redaktionen ubekendt.