Stærk polsk deltagelse på Aarhus Jazz Festival

  polsk_jazz_med_på_festival_i_Aarhus

  Grzegorz Karnas har vundet priser for sin unikke jazz stemme i både Bruxelles og Paris. Foto: Aarhus Jazz Festival.


  AARHUS: Polske jazz musikere kan igen i år opleves i programmet på Aarhus Jazz Festival, der spiller den kommende uge.


  Polsk jazz er blevet en fast del af programmet på Aarhus Jazz Festival. Sidste år havde jazz festivalen polsk tema, og igen i år vil der være flere polske indslag på festivalen.

  Jazz violinist

  Mandag aften spiller den polske jazz violinist Adam Baldych, der også spillede på sidste års jazz festival i Aarhus. Baldych optræder i år sammen med den israelske pianist Yaron Herman. De to tilhører den unge generation af jazz musikere og udgav deres første fælles album i maj i år The New Tradition, hvor de afprøver nye veje i jazz musikken.

  Jazz kvartet

  Onsdag optræder den polske jazz kvartet Grzegorz Karnas Quartet. Kvartettens forsanger Grzegorz Karnas har vundet priser for sin unikke stemme i Bruxelles i 2006 og i Paris året efter og har optrådt i Europa, Asien og Kaukasus.

  Improvisation fra Wroclaw

  Fredag byder på et internationalt improvisations projekt, der opstod på Wroclaws Jazztopad Festival sidste år. Projektet med navnet Melting Pot Made in Wroclaw har bragt unge jazzmusikere sammen fra Polen, Danmark, Tyskland og Irland, der sammen har skabt et laboratorium for improvisations jazz.

  Kunsthal Aarhus

  Aarhus Jazz Festival starter lørdag den 12. og spiller hele ugen. De polske musikere spiller alle i Kunsthal Aarhus på J. M Mørks Gade 13 og arrangeres af Jazzselskabet i Aarhus i samarbejde med den polske ambassade.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Aarhus Jazz Festival