Statsminister: Rige bør sende børnepenge tilbage

  boernehjems-boern_fra_katowice_i_polen_paa_sommerlejr_i_danmark

  Polens statsminister Mateusz Morawiecki er formentlig blev overrasket over partiformand Jaroslaw Kaczynski løfter til polske forældre, så nu vil han have de rigeste af dem til at sende børnepenge retur. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens statsminister opfordrer rige polakker med samvittigheden i orden, til at sende børnepenge tilbage til staten.


  Den bankuddannede statsminister Mateusz Morawiecki appellerer nu til samvittigheden, efter at hans partiformand – Jaroslaw Kaczynski – lovede en udvidelse af børnepenge programmet 500 plus, så alle forældre modtager pengene for deres børn/barn. Den nuværende ordning giver 500 zloty pr barn om måneden fra barn nummer to, men nu skal ordningen også omfatte det første barn, som tidligere beskrevet på polennu.dk.

  Dyr ordning

  Børnepenge programmet er i forvejen en stor udskrivning for Polen, og med partiformandens løfter bliver ordningen meget dyrere. Nogle anslår at det vil koste mellem 30 og 40 milliarder zloty om året.
  Det er formentlig også baggrunden for, at den polske statsminister nu kommer med den opsigtsvækkende opfordring om at sende pengene retur, med henvisning til samvittigheden.