Statsminister til træf med Trump og Orban i Spanien

Polen statsminister
Møde for højreradikale kræfter i Spanien med deltagelse af blandt andre Polens statsminister Mateusz Morawiecki. Foto: VOX.

WARSZAWA: Polens statsminister Mateusz Morawiecki til højrefløjs møde i Spanien med Trump, Orban og Meloni.


Polens statsminister Mateusz Morawiecki var blandt talerne til et højreradikalt globalt møde i Spanien. Den polske regeringschef var sammen med blandt andet den tidligere amerikanske præsident Donald Trump, italienske Giorgia Meloni og ungarske Viktor Orban.

– EU ønsker at vende ryggen til traditionen… bureaukraterne i Bruxelles udvider deres beføjelser. De gør det for at skabe et transnationalt bæst uden sande og traditionelle værdier, uden en sjæl, sagde Morawiecki, der blev introduceret af ​​Santiago Abascal. Han er leder af det spanske Vox-parti.

– I årevis har der været en stille krig i Europa mod de værdier, som vores civilisation blev bygget på, sagde den polske statsminister ifølge det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Statsminister: Jeg er kristen

– Vi er alle børn af en kristen civilisation, det skal vi ikke glemme. Jeg vil ikke undskylde for det faktum, at jeg er polak. At jeg er kristen, at jeg er en person, der er knyttet til forældede værdier som sandhed, frihed, solidaritet og lov og retfærdighed, sagde statsministeren videre.

Den polske regeringschef opfordrede: mennesker, der spreder forskellige, mærkelige ideologiske eksperimenter i hele Europa. Vil I ikke nok være så venlige, at I ikke påtvinger vores familier jeres ideer, og lader os leve et normalt liv, sagde Morawiecki på det kontroversielle møde.

Mens Morawiecki var til stede i Spanien, så var den tidligere amerikanske præsident Donald Trump med online fra USA.

I de senere år har det polske regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) skabt tættere relationer til højrefløjskræfter i hele Europa, herunder også franske Marine Le Pen og italienske Matteo Salvini. Regeringspartiet har været udsat for voldsom kritik, da flere af de europæiske højre kræfter har særdeles gode relationer til Putins Rusland.

Det polske regeringsparti har dog argumentet for samarbejdet. De vil bruge det til at lade dem forstå, hvilken trussel Rusland udgør for Europa.

 

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.