Statsminister: Vi står sammen med landmændene

Polens statsminister Donald Tusk står sammen med landmændene, i deres krav om en fair behandling, efter at ukrainske landbrugsprodukter har oversvømmet det europæiske marked med markante prisfald til følge. Nu vil statsministeren forsøge at gennemtvinge ændringer i EU-politikken, der har tilladt den ubegrænsede import fra Ukraine. Foto: Piotr Lupinski, Lapp Foto.

WARSZAWA: Polens statsminister Donald Tusk siger efter et møde med de utilfredse landmænd, at regeringen står sammen med landmændene.


Polens statsminister Donald Tusk havde torsdag møde med de protesterende landmænd i statsministeriet. På et pressemøde efter sagde statsministeren, at regeringen står sammen med landmændene:

– Jeg vil gerne sige det meget klart: Vi er alle langt om længe kommet til at tro på, at vi er på samme side.

– Jeg har sagt det før, demonstranterne har mange forskellige synspunkter på forskellige spørgsmål. Ikke alle er jeg lige vilde med, men de har meget stærke argumenter. De foreslåede løsninger kræver ændringer i hele EU’s politik.

(Fortsættes under)

 Europæisk landbrug før ukrainsk

– De ukrainske landbrugs interesser må ikke gå forud for Europas og de polske landmænds interesser. Det har intet med Ukraines sikkerhed at gøre. Jeg stopper ikke, før jeg ved hvad der er muligt, og jeg tager vores partnere meget alvorligt, sagde Donald Tusk.

– Vi er nødt til at løse situationen, ikke fordi der er demonstrationer og protester, men fordi problemet er reelt. Vi står sammen med landmændene, sagde regeringschefen.

Sammen med landmændene eller ej

Sammen med landmændene m/k eller ej – forhandlinger eller ej – så er polennu.dk verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Her er der ingen blokering af hjælp. Der er flere muligheder.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.