Stigning i antal af konkurser i Polen

  Byggeriet_går_frem_i_Polen_trods_finanskrise_1

  Trods massive investeringer i infrastruktur, er det bygge og anlægsbranchen der tegner sig for de fleste konkurser i Polen i 2011. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polen har oplevet en stigning i antallet af konkurser, og det er især gået ud over byggebranchen.


  En rapport og analyse, der er foretaget af Coface Polen, gik 723 virksomheder konkurs i 2011. Det er end mindre stigning i forhold til tidligere, og det højeste antal i tre år, skriver dagbladet Dziennik. Reservation.

  Valuta og inflation

  Rapporten peger på, at det stigende antal konkurser er en konsekvens af den øgede inflation, valutaændringer (som kan være markante i Polen, red.) og dermed højere priser på råvarer.

  Trods massive investeringer i infrastruktur, ikke mindst i forbindelse med EM 2012 i fodbold, så er det bygge- og anlægsbranchen der står for de fleste konkurser.

  Danmark i front

  I Danmark har der været et fald i antallet af konkurser på 15 procent, men der var alligevel ikke mindre end 5.644 danske virksomheder der gik konkurs sidste år. Væsentlig flere end i Polen, trods det faktum at landet er otte gange større end Danmark i størrelse og befolkningstal.

  I 2010 var der 6.662 konkurser i Danmark.