Største ordre på danske vindmøller til Polen

  vestas_vindmoelle_polen
  Flere danske vindmøller til Polen. For anden gang har danske firmaet vundet auktioner i Polen på vindenergiområdet. Arkivfoto.

  Den danske vindmøllegigant Vestas, har fået den største ordre i Polen indtil dato. Møllerne er til levering i Jasna i Pomorskie Region, hvor Gdansk er hovedbyen. Foto: Vestas.


  GDANSK: Den største ordre til vindmøllegiganten Vestas på det polske marked nogensinde blev modtaget tirsdag, oplyser selskabet. Det er tyske Stadtwerke München, der har bestilt møllerne.


  Vindmøllegiganten Vestas har fået en ordre på 132 MW vindmøller til Jasna i Pomorskie Region, cirka 60 kilometer sydøst for havnebyen Gdansk. Det er Stadtwerke München (SWM) der er ejer af til Jasna vindmølleparken, der har afgivet millionordren.

  Se hele meddelelsen fra Vestas herunder.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Vestas – største ordre til Polen (engelsk)

  Vestas vindmøller til Jasna sydøst for Gdansk, skal efter planen leveres og igangsættes i løbet af 2020.

  Sjælden mulighed

  Der opstilles næsten ikke længere vindmøller på land i Polen, og derfor er ordren en ekstra god nyhed for den danske vindmøllegigant på det polske marked. Ny regler, som er gennemført af den siddende regering, har nemlig betydet, at det siden 2016 kun er meget få steder i Polen, at betingelserne for at kunne opføre vindmøller er tilstede. Det sker samtidig med, at af Europas 50 mest luftforurenede byer er de 37 polske. Og det ser ikke ud til at ændre sig i fremtiden.

  Ikke i fremtiden

  Vindmøller på land indgår nemlig heller ikke i den polske regerings eget udkast til Polens energi- og klimapolitik frem til 2040. Men det gør havvindmølleparker og atomkraft til gengæld.