Stor interesse for polsk EXPO-pavilion i Kina

  To arkitekter fra Warszawa, Marcin Mostafa og Natalia Paszkowska, har stået for designet af pavilionen. Foto: polishpavilion.pl


  SHANGHAI: Det polske indslag på verdensudstillingen EXPO 2010 i Kina er inspireret af traditionelle papirklip.


  Siden verdensudstillingen World Expo 2010 åbnede i sidste weekend i Shanghai, har der været stor interesse for den polske pavilion.

  Gæsterne har stået i kø i op til fire timer for at komme ind i pavilionen, som er inspireret af traditionelle polske papirklip.

  Se mere på den polske udstillings hjemmeside

  Polen smiler

  Lederen af den polske udstilling, Slawomir Majman, siger til Polskie Radio, at han aldrig i sine vildeste drømme havde forventet så stor interesse for pavilionen.

  Mottoet for det polske indslag på Expo 2010 er “Polen smiler”. Pavilionen er del af det største polske fremstød nogensinde inden for kultur og forretningsliv i Kina.

  Promovering af privatiseringer

  Erhvervsminister Alexander Grad planlægger at bruge den store opmærksomhed til at gøre kinesiske investorer opmærksomme på det polske program for privatisering.

  – Jeg har allerede talt med med repræsentanter for store kinesiske firmaer og har opfordret dem til at tage del i privatiseringen af polske statsvirksomheder, siger Alexander Grad til nyhedsbureauet PAP.

  Den polske regering satser på at få 25 milliarder zloty i statskassen gennem privatiseringer i 2010.