Stor international gadeteater festival i Gdansk

  Feta_Festival_i_Gdansk

  Festivalen for gadeteater Feta 2013 begynder i dag i Gdansk, og med deltagere fra 13 lande. PR-foto.


  GDANSK: En stor international festival for gadeteater og friluftsscener i Gdansk begynder i dag med teatergrupper fra hele verden.


  Gdansk bliver de næste fire dage vært for 28 teatre, der er med på den 17. Internationale Festival for Open Air Teater og Gadeteater Feta 2013. Begivenheden er internationalt anerkendt, og tiltrækker hvert år polske og internationale teaterelskere. Sidste år deltog 30.000 i løjerne.

  50 teaterforestillinger

  Festivalen byder i år på over 50 teaterforestillinger og happenings, som præsenteres af teatergrupper fra blandt andet Belgien, Frankrig, Tjekkiet, Rusland, Schweiz, Italien og Spanien. Forestillingerne vil finde sted i den gamle bydel i Gdansk og i den nedre del af byen (Dolne Miasto).

  Årlig begivenhed

  Festivalen Feta blev for første gang arrangeret i 1997 som en del af Gdansk 1000-års jubilæumsfest. Festivalen skulle have været en engangsevent, men da den blev en stor succes, og blev kåret som årets bedste kulturelle begivenhed af dagbladet Gazeta Wyborcza, besluttede festivalens arrangører at den skal være en årlig tilbagevendende begivenhed.

  Festivalen begynder i dag og fortsætter frem til og med søndag.