Stor international Shakespeare festival i Gdansk

  International_Shakespeare_Festival_i_Gdansk_polennu

  Kendte teatergrupper fra Georgien, Kroatien, Tyskland og Rumænien kommer i år til Gdansk for at opføre William Shakespeares teaterstykker. PR-foto.


  GDANSK: En række polske og internationale teaterforestillinger præsenteres på en af Europas største Shakespeare festivaler, der begynder i Gdansk i morgen.


  Den 17. udgave af Den International Shakespeare Festival går i gang i Gdansk i morgen og præger byen de næste seks dage. Festivalen er en stor teaterbegivenhed, der fungerer som en international mødeplatform for kunstnere, instruktører, teaterkritikere og alle teater-interesserede.

  Siden 1993

  Festivalen er blevet arrangeret hvert år siden 1993 af Theatrum Gedanense Fonden og Gdansk Shakespeare Teater. Eventen har til formål er at præsentere de mest interessante Shakespeare teaterforestillinger fra hele verden.

  Internationale teatergrupper

  Den Internationale Shakespeare Festival i Gdansk har opnået international anerkendelse for sit høje niveau og bredden af de teatergenrer, der præsenteres på festivalen. Begivenheder byder altid på kendte teatergrupper fra hele verden, og i år bliver festivalen besøgt af teatre fra Georgien, Kroatien, Tyskland og Rumænien.

  Georgisk åbningsforestilling

  Festivalen åbnes af Det Statslige Teater i Tbilisi med stykket As you like it opsat af den georgiske instruktør Kote Marjanishvili. Marjanishvilis opsætning er tidligere blevet opført ved Globe to Globe Festivalen i London, hvor den fik stor ros af anmelderne.

  Workshops og undervisning

  Teaterforestillingerne ledsages af møder og workshops med kunstnere, dramatikere og skuespillere. Der tilbydes også en række undervisningstilbud, der finder sted under titlen Sommer Shakespeare Akademi. En del af dette års udgave af festivalen er den internationale konference Magtens sprog/Kunstens sprog, hvor der vil diskuteres emner, der er forbundet med de opsatte teaterstykker.