Stor polsk saxofonist på Jazzhouse København

  mikolaj_trzaska

  Den international anerkendt polske saxofonist Mikolaj Trzaska giver koncert i København i aften som en del af den dansk-polske trio Volume. PR-foto.


  KØBENHAVN: I aften giver den polske saxofonist Mikolaj Trzaska koncert på Jazzhouse, hvor han spiller sammen med to danskere.


  Jazzhouse slår i aften dørene op for den polske saxofonist Mikolaj Trzaska, der optræder i den dansk-polske trio Volume.

  Fra Gdansk

  Den 50-årige Mikolaj Trzaska er fra Gdansk og er en af de førende stemmer på den rige polske jazz-scene, skriver arrangøren.

  Jazzhistorien i Polen

  Mikolaj Trzaska var en del af den såkaldte yass-scene i Polen, hvor han var pioner for at definere et nyt og frit sprog for jazzen i slutningen af 1980’erne. Med strejf af både det vitale jazzmiljø i Polen i 1960’erne og til den amerikanske freejazz kombineret med en anarkistisk tilgang, skabte yass-scenen et frihedssøgende modstykke til den statsstøttede jazz under den polske kommunisme.

  Film, musik og teater

  Siden er Mikolaj Trzaska blevet en af Polens vigtigste jazzmusikere, der har spillet med internationale navne som Joe McPhee og Ken Vandermark samt polske musikere som Raphael Rogiński. Han har desuden komponeret musik til film og teater, arbejdet sammen med forfattere og udsendt et væld af plader – bl.a. på sit eget label Kilogram.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Volume (PL/DK)

  Erfarne jazz’er

  I Jazzhouse optræder han med to af de mest garvede kræfter i den danske freejazz – Peter Friis Nielsen på bas og PO Jørgens på trommer. De har begge spillet en stor rolle i dansk og europæisk musik siden 1970’erne.

  Bedste jazz i Polen

  Trioen Volume har givet adskillige koncerter rundt omkring i verden og udsendt flere albums, bl.a. “Æter”, der var den bedst sælgende jazz-udgivelse i Polen i 2008.
  Koncerten begynder klokken 20.

  KØB BILLET
  Eksternt link: Billetlugen Jazzhouse