Stor tilbagegang indenfor byggeriet i Polen

  byggeri_i_gdansk_lufthavn

  Polen har oplevet et sandt vækstboom i byggeriet i Polen. Her er det udbygningen af Lech Walesa lufthavnen i Gdansk, der stod færdig i 2014. Men de seneste tal fra Polens Statistik og flere prognoser, viser at udviklingen nu er vendt. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Det store byggeboom i Polen er på retur, viser den seneste opgørelse over byggeriet i juni fra Polens Statistik.


  På alle områder i den polske byggebranche er der registreret tilbagegang i forhold til sidste år. Det viser de seneste tal fra Polens Statistik (GUS).

  To cifret fald

  Nybyggeriet er faldet med 14,9 procent – målt i juni og sammenlignet med sidste år – mens renoveringsarbejder er faldet med 11,9 procent.

  Største tilbagegang

  Størst tilbagegang er dog indenfor anlæg af vand, kloaker og energisystemer. Her er tilbagegangen sammenlignet med sidste år på 17 procent.

  Byggeriet er samlet set faldet med 13 procent i juni i forhold til samme måned sidste år. I forhold til maj i år er tilbagegangen på 3,7 procent.

  Faldende priser

  I en kommentar til tallene oplyser Polens Statistik at man har konstateret et fald i priserne på byggematerialer og på arbejdslønnen.

  Lav arbejdsløshed

  Tallene kommer samtidig med, at Polen i juni havde den laveste arbejdsløshed i 25 år.