Store roser til Polens danske landstræner

  kim-rasmussen

  Kim Rasmussen har haft brug for sine taktisk evner under VM, blandt andet da Polen var bagud med fire mål mod Rumænien et kvarter før tid i ottendedelsfinalen. Det lykkedes Polen at score syv mål i træk, og de vandt kampen 31-29.


  NOVI SAD: To danske landstrænere uddeler store roser til Kim Rasmussen, der står i spidsen for Polens kvindelandshold i håndbold.


  Polens møder onsdag Frankrig i kvartfinalen ved verdensmesterskaberne i håndbold for kvinder.

  Den polske succes er overraskende, for holdet har ikke været med ved et mesterskab i seks år, og nu er de blandt verdens otte bedste.

  Polen har flyttet sig

  Holdets danske landstræner, Kim Rasmussen, får stor anerkendelse for sit arbejde af to af sine landsmænd.

  – Jeg har fulgt ham i Polen, siden han startede. Og de har altså bare flyttet sig, siger Jan Pytlick, der er træner for det danske kvindelandshold til tv.dk.

  Også træneren for det danske herrelandshold, Ulrik Wilbek, er imponeret over Kim Rasmussen, der er bror til den tidligere landsholdsfløj Lars Rasmussen.

  – Han er en af dem, man virkelig skal lægge mærke til, for han har det svageste hold af dem, der er med i top-8 ved dette VM. Han går stille og roligt med tingene og bliver ikke bemærket så meget som sin mere højtråbende bror, siger Wilbek til tv2.dk.

  Ros fra Norge

  Efter Polens kamp mod Norge var nordmændenes træner, Thorir Hergeirsson, også ude med ros til det polske hold og deres træner:

  – Polen viste, at de er et rigtig godt hold, som har moderniseret deres spil under min kollega Kim Rasmussen, og jeg er sikker på, at de vil fortsætte med at udvikle sig, sagde Thorir Hergeirsson.

  Fire danske trænere

  Af de otte hold, der er tilbage i turneringen, har de fire en dansk træner. Ud over Kim Rasmussen og Jan Pytlick drejer det sig om den tyske landstræner Heine Jensen og Morten Soubak, der står i spidsen for Brasilien.

  – Danskerne er generelt taktisk dygtige. Det er trænere, der kan det hele. De er godt uddannede. De kan noget fysisk træning, træning på banen, mandskabsbehandling og taktik. Der halter nogle af de andre nationer måske lidt efter, lyder forklaringen fra Ulrik Wilbek, der ud over at være herrelandstræner også er sportschef i Dansk Håndbold Forbund.