Stormvejr hærger i Polen igen

  uvejr_storm_regn_warszawa_polen_polennu
  De næste fem dage bliver vejret omskifteligt i Polen. Risiko for voldsomme storme og haglvejr, samt temperaturer på op til 35 grader varme i de centrale dele af Polen. Følg altid vejret og vejrudsigten nederst på forsiden af polennu.dk. Arkivfoto.

  Uvejr hærgede denne weekend i Polen. En klatrer omkom ved lynnedslag. Foto: Arkivfoto


  WARSZAWA: Det er nu anden weekend i træk, at Polen rammes af voldsomt og destruerende uvejr. Torden, lyn, hagl og store mængder vand fyldte himlen.


  Ødelagte hustage, oversvømmede gader og offentlige transportmidler, som var forsinkede i timer ad gangen, var et helt normalt syn denne weekend. Ind- og udflyvning ved Warszawas Chopin Lufthavn var sat i bero omkring en halv time. Lufthavnens ældre del måtte også måtte lide under oversvømmelse fra de massive vandmasser.

  Uden elektricitet

  4.000 mennesker måtte i det sydøstlige Polen søndag nat klare sig uden strøm, da strømkablerne blev brudt fra væltede træer. 300 oplevede samme problem i den nordøstlige del af landet.

  Et travlt brandvæsen

  De polske brandmænd blev kaldt til undsætning hele 1.392 gange i går efter weekendens voldsomme stormvejr, som ramte flere steder i landet. En bjergbestiger måtte lade livet, da han blev ramt af et af de utallige lyn fra uvejret. Tallet på tilskadekommende ligger stadig hen i det uvisse. Det er blot halvanden uge siden, at Polen blev ramt af et stormvejr med 4 dræbte 28 tilskadekommende. Her blev brandmændene kaldt ud over 11.500 gange.