Sundhedsminister uddelte vaccine i parlamentet

  vaccinep

  Der var tv- live-underholdning da Polens sundsminister og formanden for Senatet gav hinanden vaccine mod influenza i parlamentet. Foto: TVP.


  WARSZAWA: Sundhedsminister uddelte influenzavaccine foran rullende kameraer i parlamentet.


  Ligesom i Danmark er der også i Polen en voksende skepsis i befolkningen overfor myndighedernes råd om obligatoriske vacciner af både børn og voksne. Det forsøger polske politikere nu at ændre på. Polens sundhedsminister gik håndgribeligt til værks da han for rullende kameraer først blev vaccineret af formanden for Senatet, Stanislaw Karczewski hvorefter han selv satte nålen i sin kollegas arm.

  Risici ved at undlade

  – Enhver som vælger at undlade at vaccinere sine børn, må forstå at det indebærer betydelige risici, sagde landets sundhedsminister Konstanty Radziwill på pressekonferencen og konkluderede at forældre der undlader at få vaccineret deres børn, ikke kun udsætter deres egne børn for fare, men også de andre børn de måtte komme i kontakt med.

  Debat om vaccine

  Fremstødet til fordel for vaccination kommer midt i at børnevacciner debatteres heftigt i Polen efter et forældrepar forlod hospitalet med deres nyfødte baby før lægerne kunne nå at vaccinere dem og siden er gået under jorden.