Sydpolsk by isoleret af oversvømmelser

  Polen_floder_8_august_2010

  Bogatynia er blevet hårdt ramt af oversvømmelser i weekend. Privat foto.


  BOGATYNIA: Mindst ti er dræbt (opdatering) og 18.000 mennesker er afskåret på grund af storm og oversvømmelser i det sydlige Polen, tæt ved den tyske og tjekkiske grænse.


  En af Polens sydligste byer Bogatynia, der ligger i Alberta provinsen, er ramt af omfattende oversvømmelser. Foreløbig er mindst ti personer omkommet i vandmasserne (kl. 18.30 gældende for hele området, der også omfatter Tyskland og Tjekkiet). Byens 18.000 indbyggere er stort set afskåret fra omverden, og el og telefonnet er brudt sammen.

  Man kan under normale omstændigheder også køre fra både Tjekkiet og Tyskland ind til Bogatynia.

  Tilflugt på hustage

  Mange beboere har måttet søge tilflugt på deres hustage, for at vente på at blive reddet op i en helikopter. Da oversvømmelserne var på sit højeste nåede vandet op i første sals højde flere steder i byen.

  Flere områder

  Vandet truer også andre egne af det sydlige Polen. Flere veje er lukket i det sydlige Polen, og overalt kommer man kun langsomt frem i trafikken. Ikke mindst på grund af de mange redningskøretøjer der kører i pendulfart til og fra området.

  Byen kollapser

  Borgmester Andrew Bogatynia Grzmielewicz PAP sagde lørdag, at situationen er så dramatisk. Der er behov for evakuering af mange mennesker.

  – Vi har lukket flere broer, mange bygninger er styrtet sammen, og vi har forberedt nødindkvartering for de borgere, der er evakuleret, sagde Grzmielewicz lørdag.

  Varsler

  Der er udsendt nye varsler om høj vandstand i kommunerne: Myslakowice, Piechowice, Lubomierz, Mirs, Walim, Swieradow, oplyser det polske Indenrigsministerium.

  Warszawa ramt

  Mange steder i Polen har storme og kraftig regnskyl, fået floderne til at gå over sine bredder. Fredag og lørdag gik det hårdt ud over det polsk hovedstad – især områderne i den sydlige del af Warszawa.

  Natten mellem fredag og lørdag, pumpede brandmænd vand fra oversvømmede områder. Seks hospitaler var i fare for oversvømmelser.