Tælling: Færre mennesker i Polen end for ti år siden

Tælling befolkning
Polakkerne søger væk fra grænseområderne mod øst, ligesom der er flere der søger fra land mod by. Foto: Anna Werenberg.

WARSZAWA: Polens Statistik har offentliggjort den seneste tælling, der viser et fald i antallet af borgere i Polen med næsten 3 procent.


Polens Statistik (GUS) har offentliggjort den seneste tælling, der viser at der nu er 37.019.327 mennesker der bor i Polen. Det er et fald på 2,7 procent i forhold til for ti år siden.

Tælling: Forsvinder fra øst og de små byer

Den nye tælling viser også, at folk forlader de østlige egne af Polen, ligesom der er en stor søgning væk fra de små byer mod regionernes hovedbyer. Undtagelserne er dog storbyer Katowice og Kielce, der har oplevet et direkte fald i indbyggertallet trods byernes status.

Værst er faldet i antallet af borgere i Podlaskie regionen, der grænser op til Ukraine og Hviderusland. Her har seks ud af ti kommuner oplevet en direkte tilbagegang i befolkningstallet.

– De kommuner, der ligger længst væk fra regionernes hovedbyer og dem i den østlige del af landet, er ved at affolke, skriver Kamil Pastor der er økonom ved PKO BP.

Ingen regler uden undtagelser

Den kommune der har mistet flest borgere, er Hel i Pomorskie regionen, hvor Gdansk er hovedby. Hel – som er en halvø, har oplevet en tilbagegang på 27 procent og det er polsk negativ rekord.

Fremover kan Polen med rette betegnes som et land med cirka 37 millioner indbyggere.

LINK: Polens Statistik (GUS) tælling

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.