Tidligere UEFA boss kritiserer EM forberedelserne

  EURO2012_EM_fodbold_Polen_Ukraine_2012

  Glæden var stor, da UEFA tildelte værtsskabet for EM 2012 til Ukraine og Polen. Foto: uefa.com


  Polen og Ukraine møder kritik fra den tidligere præsident for UEFA, Lennart Johansson. Han er ikke imponeret over, hvor langt de to lande er nået med forberedelserne til EM i fodbold 2012.


  Den tidligere præsident for det europæiske fodboldforbund UEFA, er ikke imponeret over forberedelserne til EM 2012, som Polen og Ukraine skal være værter for.

  – Jeg er meget skuffet, siger Lennart Johansson i interview med den polske avis Dziennik.

  Lennart Johansson understreger, at han var positiv over for tanken om, at de to lande skalle arrangere EM. Han forventede, at de ville klare opgaven godt, og at turneringen ville blive en succes. Nu er han mere i tvivl.

  I deres seneste rapport om forberedelserne advarede UEFAs inspektører Polen og Ukraine om, at de kan blive frataget værtsskabet, hvis ikke der kommer mere tempo på byggeriet af stadions og infrastruktur.

  Ambitionerne skrues ned

  På et møde i sidste uge med et udvalg i det polske parlament, som følger forberedelserne, erkendte sportsminister Mirosław Drzewiecki, at det kan blive umuligt at opfylde alle de mål, arrangørerne hidtil har arbejdet efter.

  Ministeren nævnte, at det for eksempel har været planen at bygge næsten 3100 kilometer veje inden EM. Nu mener han, at 2000 kilometer er et mere realistisk mål.

  Udvalgets medlemmer stillede en række kritiske spørgsmål til ministeren.

  Blandt andet fremhævede de risikoen for, at vejanlæggene bliver færdige til tiden, mens de planlagte forbedringer af de polske jernbaner ender med ikke at blive gennemført på grund af pengemangel