Tilbagegang for de to største partier i Polen

  Polens_største_partier_bliver_de_største_tabere_før_valget_søndag
  Der er udskrevet valg i Polen. Det planlagte præsidentvalg den 10. maj, bliver nu gennemført den 28. juni, har formanden for det polske parlament netop meddelt. Arkivfoto.

  Den seneste meningsmåling før valget spår tilbagegang for de største partier i Polen. Udbryder fra regeringspartiet bliver overraskende valgt ind, ifølge målingen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den sidste meningsmåling før valget søndag, spår tilbagegang til de to største partier i Polen.


  Den sidste meningsmåling før valget fra Homo Homini og Polskie Radio spår markant tilbagegang for Polens to største partier, regeringspartiet Borgernes Platform (PO) og Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).

  Ti procent fald

  Borgernes Platform fik ved valget i 2007 tilslutning fra 42 procent af de polske vælgere, mens de i morgen står til at få 32,1 procent – en tilbagegang på næsten 10 procent.

  Kaczynski tilbage

  Også det førende oppositionsparti, Lov og Retfærdighedspartiet og Jaroslaw Kaczynski, står til tilbagegang, om end den er mindre end for statsminister Donald Tusk. PiS fik i 2007 opbakning fra 32 procent af vælgerne, mens de i morgen står til at få 29,6 procent.

  Palikot i parlamentet

  På tredjepladsen kommer Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) med 10 procent, efterfulgt af det Polske Bondeparti (PSL) med 8,5 procent og valgets joker, Palikot Bevægelsen (RP) med 6,9 procent.

  PiS udbrydere ude

  Ingen andre partier opnår, ifølge den sidste måling før valget, de 5 procent det kræver, for at et parti bliver valgt ind i det polske parlament.

  Valget slutter klokken 20 søndag. Polakker i Danmark har kunnet brevstemme, ligesom der er åbent for stemmeafgivelse på den polske ambassade søndag.