Polske_film_med_på_festival_i_Cannes_Foto_Studio_Se-ma-for

Animationsfilmen Himmels fred får sit unikke udtryk, fordi hvert enkelt billede er tegnet på glas. Foto: Studio Se-ma-for.


CANNES: To polske film er med i konkurrence ved dette års film festival i Cannes i Sydfrankrig i maj måned.


Polen bliver repræsenteret med to film ved dette års film festival i Cannes, der begynder om få uger ved den sydfranske riviera.

Kortfilm tegnet på glas

Filmen Himmelsk fred, der er instrueret af Tomasz Siwinski, deltager i konkurrencen for kortfilm under kritikernes uge på Cannes.

Filmen er en animationsfilm og er speciel derved, at hvert enkelt billede er malet på glas og senere farvelagt i et grafikprogram.

Hovedpersonen ligger i koma, og handlingen viser, hvordan hovedpersonen i sine tanker og forestillinger konfronteres med sine erindringer og med sin angst.

Polsk-fransk produktion

Kortfilmen Himmelsk fred er en polsk-fransk co-produktion. Den polske del af produktionen har lavet af film studiet Se-ma-for i Lodz.

Budgettet på 100.000 zloty er finansieret af Det polske institut for filmkunst.

Debutfilm fra filmskolen i Lodz

Også det andet polske bidrag i Cannes er produceret i byen Lodz. Det er en afgangsfilm fra Lodz prestigefulde filmskole.

Kortfilmen, der er instrueret af Aga Woszczynska og har titlen Fragmenter, fortæller gennem en række løst forbundne scener historien om en kvinde, hvis kærlighedsforhold og hele liv er ved at falde fra hinanden, men som krampagtigt forsøger at holde fast i det.

Konkurrence for unge talenter

Aga Woszczynska deltager i konkurrencen for unge talenter i Cannes Director’s Fortnight. Konkurrencen for unge talenter har eksisteret siden 1968, og har blandt andet præsenteret debutfilm fra instruktører som George Lucas, Martin Scorsese og Werner Herzog.

Årets festival i Cannes åbner dørene mellem den 14. og den 25. maj.