To præsident-kandidater i hektisk valgkamp

  duda penis dom
  En penis blev tegnet – og ordene: Fem års skam, blev skrevet på en af præsidentens valgplakater tidligere i år. Gerningsmanden er nu idømt 6 måneders samfundstjeneste for sin ugerninger ved en domstol i Torun. Arkivfoto.

  Andrzej Duda, der er præsidentkandidat for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) er i de polske byer for at sikre opbakning til valget på søndag. Her besøger han den polske by Szczecin. Foto: Przemek Golynski, polennu.dk.


  WARSZAWA: Første meningsmåling til præsident-valget i Polen giver beskeden føring til Bronislaw Komorowski foran rivalen fra Lov og Retfærdighedspartiet Andrzej Duda.


  Den siddende præsident Bronislaw Komorowski har tilsyneladende fundet ud af, at man ikke komme siddende til at vinde et valg i Polen. Det måtte han erkender efter første runde til præsidentvalget, hvor han blev slået af rivalen Andrzej Duda fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), og ved et valg, hvor mange polakker gav proteststemmer uden om den siddende præsident.

  Passiv i valgkamp

  Komorowski havde ikke været aktiv i valgkampen op til første runde af præsidentvalget den 10. maj, og den fejl vil han ikke begå igen, skriver flere polske medier. Forud for første runde var han blandt andet inviteret til en tv-debat med de øvrige ti kandidater, men afslog at deltage.

  På søndag skal polakkerne stemme i den anden valgrunde, og denne gang er der kun de to kandidater tilbage.

  Foran i måling

  I den første meningsmåling i valgkampen mellem Komorowski og Duda, er det den siddende præsident Komorowski der fører. Ifølge målingen fra Milward Brown ville Komorowski få 47 procent stemmerne, mens Duda står til 44 procent.

  Overraskende

  Viser resultatet sig at holde til søndagens valg, så er det en stor overraskelse. Ikke at Komorowski vinder, men at Duda kan samle så stor opbakning, og kun være nogle procenter efter præsidenten.

  I den første tv-duel mellem de to kandidater, der fandt sted søndag, var det Komorowski der klarede sig bedst ifølge de polske medier.

  Tv-duel

  Torsdag aften stiller begge kandidater op til tv-duel igen, og fra midnat slutter valgkampen, inden polakkerne stemmer søndag.

  Duellen torsdag vil blive vist direkte på TVN, TVN24 og TVN.