To ugers kaos med nyheder fra Polen

  polennu

  Sådan har mange læsere oplevet polennu.dk gennem de seneste to uger, men nu skulle det være overstået, spår polennu.dk’s it-eksperter. Foto: Paulina Sobol, polennu.dk.


  KØBENHAVN: polennu.dk har gennem de seneste uger været ramt af drilsk hackerangreb, der har lammet driften. Men nu er nyhedsmediet atter online og sikkert igen.


  For første gang i polennu.dk’s snart ti år lange historie, har vi været udsat for et grimt angreb, der har taget flere uger at få tøjret. Det har betydet, at læsere i perioder gennem de seneste to uger, ikke har kunnet tilgå siden – eller blev advaret om, at siden ikke er sikker.

  Farlig cocktail

  En yderst uheldig kombination af en manglende sikkerheds opdatering på et vigtigt modul samtidig med et angreb fra hackere, har givet alle problemerne. Hackere havde plantet et særdeles drilsk og destruktiv virus på siden, som ikke tidligere er kendt af eksperterne. Men efter ugers tumult, er problemerne nu endelig løst. Det skete lørdag, og test har nu vist, at siden nu er ren.

  Klar igen

  – Siden er nu fuldt ud sikkerhedsopdateret, og de ondsindede elementer på siden er fjernet, hedder det fra teknikker teamet der har løst det de tekniske problemer. Dog kan brugere af Windows 10 der anvender Chrome som browser, fortsat få en advarsel, hvis man tidligere har tilgået siden, mens den var hacket.

  Løsning i EU-hovedstad

  Det har været en omfattende proces, der har krævet it-hjerner fra Skanderborg, Gdansk, København, Warszawa og Bruxelles. Og uden sammenligning til den politiske situation i øvrigt, så var det i EU-hovedstaden at problemet blev løst – under polsk ledelse.

  polennu.dk begyndte i oktober 2008 med daglige nyheder fra og om Polen på dansk.