toyota_hybrid_polen
WROCLAW: Toyota satser på Polen og vil begynde ny produktion af bilmotorer i landet, hvor bilgiganten i forvejen har to fabrikker.

Om to år vil Toyota påbegynde produktionen af motorer til hybridbiler. Det meddelte koncernen i går i Warszawa. Den nye fabrik, der også skal producere benzin-motorer bygges i Wroclaw regionen i Jelcz-Laskowice.

2.000 medarbejdere

Investeringen i den nye fabrik beløber sig til 650 millioner zloty, hvilket bringer Toyotas samlede investeringer i Polen op på 4 milliarder zloty. Toyota har været i Polen siden 1999 og beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere.

Glade for Polen

– Vi er glade for, at vi kan præsentere en ny fabrik i Polen – i hjertet af Europa – hvor vore polske fabrikker og deres medarbejdere har opnået fremragende resultater når det gælder kvalitet og konkurrenceevne” – siger Johan van Zyl, der er chef for Toyota Motor Europe

Hydbrid biler

Næsten hver tredje bil som Toyota-koncernen sælger i dag er en hybridbil, og allerede i 2020 venter selskabet at hver anden bil der sælges i selskabet er en hybridbil.

Den nye fabrik vil være fuldt udbygget i 2019.