Tre nye ministre er indtrådt i Polens regering

  nye_ministre_i_polen

  De tre nye ministre Marian Zembala, Andrzej Czerwinski oog Adam Korol blev udnævnt ved en ceremoni i Warszawa. Foto: premier.gov.pl


  WARSZAWA: Regeringen i Polen har fået tre nye ministre. Deres forgængere måtte træde af i kølvandet på en skandale om aflytning


  Polens regering har fået nye ministre på tre poster.

  Marian Zembala er ny sundhedsminister, Andrzej Czerwinski overtager ministeriet for offentlig ejendom, mens Adam Korol bliver minister for sport og turisme.

  Til gavn for Polen

  Ved indsættelsen af de tre ministre udtrykte statsminister Ewa Kopcz en forventning om, at de nye ministre vil udføre deres gerning med ærlighed, at de først og fremmest vil arbejde til gavn for Polen.

  – Vær modige, og udfør jeres opgaver effektivt, lød hendes formaning.

  Forgængere blev fyret

  De tre ministres forgængere og parlamentsformand Radek Sikorski blev tidligere på måneden reelt fyret af statsminister Ewa Kopacz.

  Det skete i forbindelse med en skandale om hemmelige lysoptagelser og lækkede dokumenter.

  Hemmelige optagelser

  I sommeren 2014 blev en række lydfiler, som i hemmelighed var blevet optaget på to restauranter i Warszawa, offentliggjort.
  På dem kunne man høre højstående polske politikere og embedsmænd komme med en række kontroversielle udtalelser.

  Sagen bliver kaldt “waitergate”, fordi det tjenere på de to restauranter, der anbragte skjulte mikrofoner og optog samtaler ved bordene.

  Blogger lækkede dokumenter

  Anklagemyndigheden i Polen blev sat til at undersøge sagen, og tidligere på ugen offentliggjorde en polsk blogger en række fortrolige dokumenter fra undersøgelsen.

  Indtil videre har de lækkede dokumenter tilsyneladende ikke bragt afgørende nyt frem.

  Alligevel skred statsministeren til fyring af tre af sine ministre og en række andre topfolk.