Tre polske musik festivaler er blandt Europas bedste

Opener_musik_festival_i_Gdynia_i_Polen_foto_af_Tomek_Kaminski

Opener musik festivalen i Gdynia i det nordlige Polen har to gange vundet prisen for årets bedste store festival i Europa. Foto: Tomek Kaminski, Opener festival.


GRONINGEN: Tre polske musikfestivaler er nomineret blandt Europas bedste festivaler. Vinderne kåres ved et galla arrangement i Groningen i Holland i januar.


Tre polske musik festivaler er blevet nomineret blandt de ti bedste i Europa. Opener festivalen i Gdynia og Woodstock festivalen i Kostrzyn ved den tyske grænse er begge kåret i kategorien store festivaler, mens Tauron festival for ny musik i Katowice er nomineret i kategorien for små musik festivaler.

Bedst blandt 34 lande

De tre festivaler er kåret blandt sammenlagt 360 festivaler fra 34 lande, der har været indstillet til konkurrencen. De tre festivaler er blevet nomineret blandt de ti bedste inden for deres kategori. Nomineringen er sket gennem internettet, hvor 600.000 personer har afgivet deres stemme.

Prisuddeling i Holland

Vinderne blandt de nominerede kåres ved en galla prisuddeling i Groningen i Holland den 15. januar. Vinderne vælges af de hollandske arrangører af afstemningen.

Opener vandt to år i træk

Opener festivalen i Gdynia har to gange tidligere vundet prisen som Europas bedste store festival. Både i 2009 og 2010 fik Opener prisen foran blandt andet Roskilde festivalen i Danmark.

Nomineret i fere kategorier

Opener festivalen er udover nomineringen til årets bedste store festival også nomineret i kategorierne for årets bedste promovering og årets innovatør inden for sundhed og sikkerhed. Woodstock festivalen er også nomineret som årets bedste store festival, og er desuden nomineret i kategorien for musikernes foretrukne festival.