Tre savnede polakker fundet omkommet i bjergene

Omkommet i bjergene
Lørdag og søndag har droner, helikoptere og redningsfolk ledt efter tre savnede polakker. Søndag middag blev de fundet omkommet. Foto: Horská záchranná služba.

TATRA: Tre polakker der har været meldt savnet siden fredag, er fundet omkommet i den slovakiske del af Tatra-bjergene.


Ligene af tre polakker er blevet fundet omkommet i de slovakiske Tatra-bjerge søndag middag, oplyser redningstjenesten Horská záchranná služba. Polske redningsfolk har hjulpet til med redningsaktionen.

Ligene blev fundet ved Mały Gerlach, der er toppen af ​​Gerlach-bjerget i Tatra-bjergene.

Ifølge redningsfolkenes oplysninger tog de tre polakker afsted fredag ​​klokken 7.00 fra vandrerhjemmet Dom Śląski mod Batyżowieckie Dam. De skulle bestige Gerlach. Sidste kontakt med polakkerne var via telefon fredag ​formiddag. Her fortalte de en veninde, at deres rejse muligvis ville blive forlænget på grund af de vanskelige forhold, men ellers ville de være tilbage klokken 17.00. Sidst på eftermiddag forsøgte veninden atter at få kontakt, men uden der blev svaret. Fredag midnat blev redningstjenesterne alarmeret.

Der blev iværksat en intensiv eftersøgning af polakker lørdag og søndag. Redningsfolk gennemsøgte alle stier, der førte til Gerlach. De fik hjælp af helikoptere og droner. Polske redningsfolk, der har udstyr til at lokalisere slukkede mobiltelefoner, deltog også i aktionen.

(Fortsættes under billedet)

Redningsfolk med et af de bjergede polske lig. Foto: Horská záchranná služba.

Omkommet på det højeste bjerg

Gerlach bjerget ligger 2655 meter over havets overflade, og er det højeste punkt i Tatrabjergene og i hele Karpaterne for den sags skyld. Toppen ligger på den slovakiske side af bjerget, og det er kun åbent for bjergbestigere.

Området er i øjeblikket ramt af hårde frostgrader og nedbør, og det er kulden der har kostet de tre polakker livet. Men selv om sommeren kræver det særlige kundskaber at bestige bjerget.

To polakker var de første der besteg Mount Everest

Støt polennu.dk – et frit dansk medie om Polen. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – På forhånd tak, du gør en forskel.