Tre ud af fire polakker utilfredse med retsreformer

retsreformer-polen
Zbigniew Ziobro

WARSZAWA: Tre ud af fire polakker er utilfreds med de retsreformer, som justitsministeren siden 2015 har arbejdet for, viser ny undersøgelse.


Det er ikke med polakkernes gode vilje, at Kaczynski regeringen forsøger at gennemføre retsreformer, der strider mod de demokratiske værdier i EU. I en ny meningsmåling, der er gengivet i Wirtualna Polska, blev polakkerne spurgt om hvordan de vurderer ændringerne i retsvæsenet siden justitsminister Ziobro tiltrådte i 2015.

Frankrigs præsident bekymret over polske retsreformer

Utilfredse med retsreformer

77 procent af polakkerne vendte tommelfingeren nedad. 40,4 procent svarede meget dårlige, mens 36,8 procent bare svare dårligt.

11 procent af polakkerne synes godt om ændringer. 1,3 procent er endog meget positive, mens 9,8 procent kalder dem positive. Kun 24 procent af regeringspartiets egne vælgere er positive overfor ændringerne i retsvæsenet, mens 64 procent er negative.

En anden undersøgelse, gennemført af IBRIS for dagbladet Rzeczpospolita viser, at 69 procent af polakkerne mener, at justitsministerens politik ikke har øget tilliden til retsvæsenet. 57 procent af polakkerne mener at dommerne nu er politisk styret.

Polens justitsminister Zbigniew Ziobro tror ikke på målingen. Han forsvarer sin politik og siger i en kommentar, at alle fejlene er præsidentens, statsministerens og EU’s skyld. Han garanterer, at han vil fortsætte med at “reformere” retsvæsenet og afvise ethvert “EU-diktat”.

 

Poland records EU’s largest rule-of-law decline in new ranking

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.