Truer med at smide Rusland ud af EURO 2016

  rusland_hooligans

  Det russiske fodboldforbund fik også en disciplinærsag på halsen under EM for fire år siden. Her er det en scene fra kampen mellem Rusland og Polen på Warszawa nationale stadion. Arkivfoto.


  PARIS: UEFA har åbnet en disciplinærsag mod Rusland, efter at deres fans gik amok i voldsrus overfor engelske fans. Afgørelsen ventes at falde i dag.


  – De var professionel, de var veltrænet og vidste hvad de gjorde, sagde en talsmand for fransk politi om de russiske hooligans der gik amok før, under og efter kampen mod England i lørdags.

  Afgørelse i dag

  I dag beslutter UEFA formentlig hvordan Rusland skal straffes, om de fortsat kan være med i EURO 2016, eller om de skal udelukkes.

  – UEFA’s eksekutivkomité vil gerne udtrykke sin væmmelse over de voldelige sammenstød, der fandt sted i Marseille by. Den slags uacceptabel opførsel af såkaldte tilhængere af de engelske og russiske landshold hører ikke hjemme i fodbold, en sport vi skal beskytte og forsvare, skriver organisationen i en meddelelse.

  Tøver ikke

  – Vi vil ikke tøve med at sanktionere det engelske og russiske forbund inklusiv en potentiel diskvalifikation af deres respektive hold ved turneringen, hvis der opstår flere voldelige episoder.

  Ifølge UEFA’s pressemeddelelse vil organisationen se nærmere på de tilskueruroligheder, racistisk adfærd og de kanonslag, der blev fyret af i løbet af kampen.

  England slipper

  Modsat Rusland slipper det engelske fodboldforbund umiddelbart for en disciplinærsag i forbindelse med kampen. UEFA vil kun reagere på det, der skete på stadion, hvor russiske fans målrettet gik til angreb på briterne på tilskuerrækkerne.

  Igen, igen

  Det er dermed anden EM-slutrunde i træk, at Rusland kommer i uvejr på grund af deres fans. Ved EM i 2012 blev der ligeledes åbnet en disciplinærsag mod Rusland på grund af tilskueruroligheder og racistisk adfærd.

  Polsk harmoni

  Bedre har de polske fans det i Frankrig. Der har ikke været meldt om sammenstød med polakker, og det var da også tydeligt inden søndagen kamp mod Nordirland, at de eneste opgør der tilsyneladende var mellem nordirere og polakker, var dysten i hvem der kunne synge højest eller drikke flest øl.