Turister bruger flere og flere penge i Polen

em_2016_haandbold_gdansk_lars_moller_turisten

Turister i Polen brugere flere og flere penge, og der bliver flere af dem. Næsten hver anden turist i Polen er tysker, men interesse fra Norge, Sverige og Danmark er også stærkt stigende. De mange sportsevent i Polen, og seneste EM i håndbold i januar hvor 6.000 danskere fulgte landsholdet, har øget interessen for Polen i Danmark. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


WARSZAWA: Udenlandske turister der besøger Polen lægger stadig flere og flere penge i landet.


Polens Statistik (GUS) har udgivet halvårsopgørelsen for turismen i Polen i de første seks måneder af året.

4,5 procent op

Opgørelsen viser, at udlændinge har brugt 19,1 milliarder zloty fra januar til juni i Polen. Det er en stigning på cirka 4,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

480 zloty

Opgørelsen viser også, at en udenlandsk turist i Polen i gennemsnit bruger 480 zloty på et besøg. Polakkerne bruger 337 zloty i gennemsnit når de besøger lande uden for de polske grænser.

Hver anden er tysker

Det er især rejsende fra EU lande der besøger Polen. Tyskerne tegner sig alene for 48 procent af de rejsende, men borgere fra Ukraine, Rusland og Hviderusland tegner sig 28 procent tilsammen.

Shopping

GUS skønner at 66 procent af de udenlandske turister kommer til Polen for at købe ind.

Interesse

– Sportsevent har været med til at øge interessen for Polen som turistland, og vi mærker en stigende interesse fra danskere efter EM i håndbold i januar, siger Polens Turistorganisations chef i Norden, Malgorzata Hudyma til polennu.dk.

Polakker bruger mindre

Omvendt skønner GUS, at polakkerne selv har brugt 8,4 milliarder zloty uden for Polens grænser i de første seks måneder, og det er en stigning på 2,6 procent i forhold til året før.