Turister: Krakow i top ti over populære rejsemål

krakow_hall_det_dominikanske_marked
Krakow er en populær turist by. Byen er kåret af brugerne som verdens tiende mest trendy turistdestination ifølge TripAdvisor. Arkivfoto.

KRAKOW: Den historiske by Krakow er valgt som verdens 10. mest trendy turist-destination af brugerne i TripAdvisor i 2020.


Krakow er nummer ti på listen over de mest trendy turistdestinationer. Byen er blevet kåret af TripAdvisor’s Travellers Choice Awards 2020, som bygger på anmeldelser og bedømmelser fra brugere af webstedet.

Det er især Wawel-slottet, det jødiske kvarter og den gamle bydel med sin middelalder historie og arkitektur, de besøgende fremhæver. Men også restauranterne får rosende ord med på vejen på grund af det høje gastronomiske niveau.

Nærområdet

Også de mange attraktioner i nærheden af Krakow trækker. Den berømte Wieliczka Saltmine, den tidligere Auschwitz-Birkenau-udryddelseslejr, vintersportsbyen Zakopane og den polske pave Johannes Paul II fødested.

Flest briter og tysker

I 2019 blev Krakow udpeget som den bedste destination for storbyferie af de britiske turister. Sidste år besøgte 14 millioner turister byen, en stigning på en halv million i forhold til året før. De 11 millioner var fra Polen, mens 3,3 millioner udlændinge besøgte byen. Det var briterne og tyskerne der var de største grupper af udenlandske besøgende, og udgjorde hver 14 procent. Herefter er det gæster fra Italien (12%), Frankrig (11%) og Spanien (10%) der topper listen.

Klager over støj

Det er dog ikke uproblematisk med de mange turister i byen. Mange af de lokale er trætte af druk og støj døgnet rundt i byens centrum, og ved seneste lokalvalg blev der opstillet lister med det ene formål at få turisterne ud af byen.

Verdens ti mest trendy turistbyer

De ti mest trendy steder i verden ifølge TripAdvisor er:

  1. Kochi (Cochin), Indien
  2. Luzon, Filippinerne
  3. Porto, Portugal
  4. Porto Seguro, Brasilien
  5. Gramado, Brasilien
  6. Lombok, Indonesien
  7. Da Nang, Vietnam
  8. Zakynthos, Grækenland
  9. Tel Aviv, Israel
  10. Krakow, Polen