Tusinde soldater ved grænsen til Hviderusland

Hviderusland Belarus Polen
De polske grænsevagter der holder øje med grænsen til Hviderusland, har den seneste uge fået hjælp fra et tusinde polske soldater fra Polens hær. Grænsen er 418 kilometer lang. Arkivfoto.

BIALYSTOK: Tusinde polske soldater hjælper grænsevagterne mod flygtningestrømmen fra Hviderusland, oplyser viceindenrigsministeren.


Mere end et tusinde polske soldater har den seneste uge hjulpet grænsevagterne ved grænsen til Hviderusland med at holde flygtninge ude af Polen og EU.

– Grænsen er hermetisk lukket og grænsevagterne har gennem en uge fået hjælp fra 1.000 polske soldater, skrev viceindenrigsminister Maciej Wąsik sent tirsdag.

Alene i denne måned, har 1.935 mennesker forsøgt at krydse den polsk-hviderussiske grænse illegalt.

De mange flygtninge kommer primært fra Irak, Syrien og Afghanistan og flyves ind fra især Bagdad, og sendes videre af de hviderussiske myndigheder mod Estland, Letland, Litauen og Polen. I Minsk og i Moskva ved man, at et stigende antal flygtning kan skabe intern uro i EU.

Fælles erklæring

Statsministrene i Polen og Litauen – Mateusz Morawiecki og Ingrida Šimonytė udsendt en fælles erklæring om de mange flygtninge:

– Vi fordømmer Lukashenko-regimets organisering af flygtninge med det formål at udøve politisk pres på EU og dets enkelte stater.

I denne uge blev flygtning presset over grænsen til Litauen af hviderussiske soldater. Samtidig er der militære øvelser i området, og fire regioner i Litauen ved grænsen til Hviderusland, er erklæret i undtagelsestilstand.

Polens viceindenrigsminister forsikrer, at grænsen mod Hviderusland nu er sikret af polske soldater, for at stoppe den stadig stigende flygtningestrøm.

Polens grænse til Hviderusland er 418 kilometer lang. Den er beskyttet og overvåget af 19 grænsestationer.

Mere nyt fra Polen om Hviderusland på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.