Tusindvis af deltagere til polske LGBT-parader

LGBT-parader
Flere tusinde mennesker deltog i weekendens LGBT-parader i Katowice og Lublin. Billedet er fra Katowice, hvor der var 4.000 deltagere. Foto: KAMYK.

KATOWICE: To polske byer har i weekenden gennemført LGBT-parader. Og i Katowice i samarbejde med ukrainske Odessa.


Tusindvis af deltagere var med i to LGBT-parader i byerne Katowice og Lublin. I Katowice blev marchen gennemført i samarbejde med den ukrainske by Odessa. Også solidaritet med Ukraine og ukrainerne blev udtrykt ved begge parader.

LGBT-parader uden sammenstød

I Lublin fandt marchen sted uden voldsomme sammenstød med nationalistiske grupper, som det ellers er sket i de tidligere år. I Katowice blev borgmesterens forsøg på at forbyde en religiøs moddemonstration afvist af retten. Men også her forløb LGBT-marchen uden problemer.

Det var den sjette LGBT-parade i Katowice. Cirka 4.000 mennesker deltog, oplyser det frie tv-medie TVN. I Lublin var det tredje gang. De tidligere år (2018 og 2019) var der voldsomme sammenstød med politiet i byen fra moddemonstration. I weekenden deltog 1.000 mennesker i LGBT-paraden, og i år var der heller ikke sammenstød i Lublin.

– Vi bliver flere og flere, siger arrangøren Przemysław Walas. Han siger endvidere, at marchen bl.a. er til for at minde vores by, vores region og hele Polen om, at vi er her, at vi ikke forsvinder, bare fordi nogen har et problem med at acceptere det.

– Verden er ikke sort og hvid, siger Walas.

I de senere år har der været kampagner mod LGBT-miljøerne, anført af regeringspartiet og den katolske kirke. De er imod det som de kalder for “LGBT-ideologien”, som har betydet at Polen for tredje år i træk er betegnet som det værste EU-land for LGBT-personer.

polennu.dk har ikke bygget en betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.