Donald Tusk om Kaczynski: Ham kan man kun holde af

Statsminister Donald Tusk siger om han normale ærkerival, partiformand Jaroslaw Kaczynski, at ham kan man kun holde af. Foto: KPRM.

GDANSK: Polens statsminister Donald Tusk (PO) skriver om sin partiformandskollega Jaroslaw Kaczynski (PiS): Ham kan man kun holde af.


Polens statsminister Donald Tusk Kaczynski roser i store vendinger hans ellers største ærkerival, partiformand Jaroslaw Kaczynski fra det største oppositionsparti og tidligere regeringsparti, Lov og Retfærdighed (PiS).

deler gaver ud
Jaroslaw Kaczynski, formand for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).

De rosende ord fra statsminister Donald Tusk kom efter, at Jaroslaw Kaczynski havde holdt tale til sine partikammerater i anledning af påsken. I talen sagde Kaczynski blandt andet:

– Jeg ønsker jer en påske med håb. Håb for din personlige succes, for en god tilværelse, men også med håbet om en bedre skæbne for vores hjemland, for fred og for en sejr til demokratiet, sagde Jaroslaw Kaczynski.

Tusk: Ham kan man kun holde af

Statsminister Donald Tusk reagerede på Kaczynskis ønske på X-twitter.

– I dag, i anledning af påsken, ønskede partiformanden (Jaroslaw Kaczynski) en sejr for demokratiet i Polen. Ham kan man kun holde af, skrev Tusk.

Det er en kendt sag, at Jaroslaw Kaczynski under PiS-partiets regeringstid (2015-2023), har nedbrudt demokratiet i et omfang, der har fået EU til at tilbageholde penge for brud på de demokratiske spilleregler.

(Fortsættes under)

Den 1. april hvert år

Og nej kære læser. Dette er ikke en aprilsnar, selv om mistanken hos vores kloge og bevidste læsere, sikkert har været der.

Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.