TVN får sendetilladelse forlænget trods ny lov

tvn sendetilladelse
TVN24 har fået sin sendetilladelse forlænget. Dermed lettes trykket på den polske regering fra USA, der havde truet med sanktioner hvis en ny medielov betød lukningen af TVN24. Arkivfoto.

WARSZAWA: TVN får sin sendetilladelse forlænget, trods ny medielov. Det oplyser det polske radio og tv-nævn.


Formanden for det nationale radio- og tv-nævn (KRRiT) Witold Kołodziejski har besluttet at forlænge den amerikanske ejede tv-station TVN24’s sendetilladelse. Det betyder, at stationen nu alligevel kan sende efter den 26. september, hvor den nuværende tilladelse udløber, meddeler nævnet ifølge onet.pl.

KRRiT henviser til, at det amerikanske selskab har 224 sendetilladelser der er underlagt de hollandske tilsynsmyndigheder, herunder ti andre polske medier. Dermed opfylder tv-stationen kravet i medieloven om tv-stationens tilhørsforhold til EU.

Sendetilladelse forlænges

KRRiT skriver at TVN24 fortsætter uændret, uanset resultatet af den nye medielov. Den kaldes TVN-loven, fordi den netop beskyldes for at være et led i regeringens forsøg på at lukke munden på et populært og kritisk medie.

TVN søgte om forlængelse af sendetilladelsen helt tilbage i februar 2020, men først nu ser det ud til at lykkedes. USA har officielt protesteret mod den nye medielov, og advarslerne om sanktioner har formentlig fået den polske regering til at skifte mening.

Om den polske regering vil stoppe arbejdet med medieloven, da TVN nu ikke længere er omfattet, oplyses ikke. Men den ville under alle omstændigheder blive underkendt i det polske overhus, ligesom præsidenten har været bekymret for blandt andet indrejseforbud til USA.

Ved at KRRiT stopper konflikten om TVN24, har regeringen ikke tabt ansigt. Og USA stopper formentlig de massive trusler mod Polen, når truslen mod TVN24 er ophørt.

LINK: TVN24

Uafhængige nyheder fra et frit dansk medie?
STØT polennu.dk – tryk her